Helicobacter Pylori, què cal saber i com tractar-la



Si has patit Helicobacter Pylori, segur que recordes el malament que ho vas passar, prèviament al diagnòstic, i també durant el tractament.

Et recomano que continuïs llegint perquè crec que això t'interessa.

M'he trobat molts casos a la consulta amb problemes digestius, que quan reviso la clínica del seu sistema digestiu de dalt a baix: des de la boca fins a l'hàbit intestinal i arribem a l'estómac on pregunto si han patit H Pylori, ho afirmen.

L'Helicobacter Pylori de manera convencional es tracta amb uns quants antibiòtics. El tractament és dur i es pot tolerar més o menys segons cadascú però un cop acabat acostuma a haver-hi un alleujament i un estat que sembla glòria en comparació al diagnòstic previ més el malestar que es pot sumar durant el tractament.

Però cal tenir en compte que amb el tractament amb antibiòtic es para el cop, sí, s'erradica el "bitxo" = HPylori però no assegura el benestar i l’equilibri del sistema digestiu, en molts casos falta treballar una part molt important: l'origen del problema que és el que moltes vegades no es té en compte.

L'H pylori és un bacteri que colonitza i habita en el nostre estómac, l'ambient àcid ens protegeix, ja que sobrecreix quan hi ha un ambient d'hipoclorhidria (falta d'àcid) i pot provocar gastritis, és a dir, generar inflamació i malmetre la mucosa. Quan parlem de gastritis crònica, és que ja fa molt de temps que hi ha afectat més intensament. També s'associa amb úlcera pèptica, dispèpsia, càncer gàstric, limfoma MALT.

L'estrès contribueix al sobre creixement, ja que suprimeix la immunitat i amb les defenses més baixes, afavorim el context perquè es reprodueixi feliçment.

3 factors que cal treballar, a més de l’antibiòtic:
· gestió de l'estrès
· recuperació del pH de l'estómac
· regeneració de la mucosa gàstrica en funció del seu estat, per recuperar les cèl·lules de les quals es compon i, per tant, de la seva funcionalitat

Anterior
Anterior

Siguiente
Siguiente